Over ons

Mosaic Travels

Welkom bij Mosaic Travels! Wij bieden unieke groepsreizen aan voor moslims uit Nederland en België. Bij de grotere reisorganisaties zit er bij een groepsreis al snel een wijnproeverij tussen. Of wie is wel eens teleurgesteld in het menu bij een leuk restaurant, waar je met de hele groep gaat eten? Geen voldoende vegetarische opties – laat staan dat het halal is. Wij nemen al die zorgen voor je weg. Zoeken de leukste restaurants uit waar je halal kunt eten of waar je veel vegetarische of visgerechten kunt krijgen.

Doordat we kleinschalig werken, hebben we voor iedereen aandacht. Wij slapen in hetzelfde hotel of huisje (vrouwen en mannen apart) als de medereizigers, wij gaan eten waar jullie gaan eten. Zo ontstaat een hecht reisgezelschap, dat elkaar al voor de groepsreis leert kennen in Nederland of België. Met wie kun je goed opschieten? De groepssamenstelling is ook anders dan bij een groepsreis van een grootschalige reisorganisatie. Je kunt je herkennen in je medereizigers, hebt veel gemeen met hen.

Eigenaar Tijani Goullet en vaste medewerker Hichame Chenik van Mosaic Travels hebben al tien jaar ervaring met groepsreizen. Zo zijn we drie keer naar de Verenigde Staten geweest, hebben we ook Canada, Londen, Dubai en ook Marokko gedaan. Tijdens die groepsreizen zochten we steeds de Marokkaanse gemeenschappen van die landen op. Nu richten we ons op alle moslims in Nederland en België, omdat we bij gewone reisorganisaties niet voldoende bediend worden. Overigens zijn ook niet-moslims van harte welkom om mee te gaan.

Met Mosaic Travels gaan we ons richten op verre bestemmingen als Maleisië, Indonesië en Japan. Wij beschikken zelf over voldoende kennis, want Tijani Goullet heeft geschiedenis gestudeerd en is journalist, en Hichame Chenik heeft toerisme gedaan. Toch zullen we plaatselijke gidsen inhuren om jullie net dat beetje meer informatie te geven over de rijke islamitische historie van al die mooie plekken die we samen gaan bezoeken. Yallah! Kom met ons mee!

Wat maakt Mosaic Travels uniek?

 1. Wij bezoeken plekken met een islamitische link (heden en/of verleden)
 2. Onze groepen zijn klein, daardoor is er altijd een persoonlijke benadering
 3. Voor de reis organiseren we een gezamenlijk etentje zodat je nog voor de trip jouw reisgezelschap leert kennen
 4. Wij organiseren na de reis ook een reünie
 5. Je gaat op reis met mensen met ongeveer dezelfde achtergrond
 6. Veel medereizigers hebben vrienden overgehouden aan onze reizen
 7. Meer dan tien jaar ervaring met groepsreizen
 8. Wij zoeken de leuke (halal) restaurants voor jou uit
 9. Wij nemen islamitische normen en waarden in acht
10. Onze reizen focussen zich op cultuur, (islamitische ) historie en natuur

Ons team

Wie zijn wij? Wij zijn twee reisliefhebbers die heel wat van de wereld hebben gezien. Zuid-Amerika, Zambia, Thailand, Maleisië, Oman, Canada, de VS, Mexico en nog te veel verre landen om op te noemen. We hebben ook veel samen gereisd en groepsreizen georganiseerd. Hichame Chenik is geboren in België, heeft toerisme gestudeerd en is sales manager. Daarom is hij verantwoordelijk voor vooral de zakelijke kant van Mosaic Travels. Hij is naast Tijani Goullet een van de begeleiders. Goullet, geboren in Marokko en afkomstig uit Nederland, heeft geschiedenis gestudeerd en is journalist. Daarom is hij meer de verhalenverteller en de samensteller van de groepsreizen.