Onze bestemmingen

Wij richten ons op verre bestemming in Azië en Noord-Amerika. Sommige reizen hebben we al (deels) ontwikkeld. Bij andere bestemmingen zijn we aan het plannen. Maar wij kiezen onze reizen altijd nauwkeurig en vinden het belangrijk dat het weer zo aangenaam mogelijk is. Hieronder wat praktische informatie. 

Maleisië

Maleisië is een van onze favoriete bestemmingen. Wist je dat Maleisië bestaat uit dertien deelstaten en dat de koning voor vijf jaar wordt gekozen uit negen sultans van de staten van het schiereiland Malakka? Het land heeft een vriendelijke en gastvrije bevolking. Je kunt er heerlijk eten! En omdat de bevolking zo divers is, kun je er genieten van de Maleisische, de Indiase en de Chinese keuken. En dat allemaal halal! Er is slechts klein aantal restaurants waar niet-halal vlees wordt geserveerd, maar dat wordt bij de ingang met een bord altijd duidelijk aangegeven. De beste reistijd is februari tot en met oktober. In de maanden november, december en januari kan het vooral in West-Maleisië flink regenen. Dan is het de regentijd. Soms komen in die periode zelfs overstromingen voor. Het hele jaar door is het rond de 30 graden. Je moet dus alleen rekening houden met de regenperiode. Het regent eigenlijk wel dagelijks in Maleisië, maar vaak alleen ’s nachts en in de ochtend. Vooral ’s nachts kan het wel eens onweren. De regenbui is na een uurtje vaak al voorbij getrokken en daarna schijnt de zon weer uitbundig. De vliegtijd is bijna 13 uur. Daarom vliegen wij bijna altijd alleen rechtstreeks naar Maleisië. In Maleisië betaalt men met de Maleisische ringgit. 1 euro is afhankelijk van de koers ongeveer 4,5 ringgit. Voor Maleisië heb je een andere stekker nodig: type G. Die bestaat uit drie pinnetjes. De infrastructuur in Maleisië is best goed. In Kuala Lumpur heb je een metro. Het is echter ook goedkoop om de taxi te nemen. Voor langere afstanden is een bus goedkoop, net als het vliegtuig. In Maleisië heb je heel wat budgetvliegmaatschappijen.   

Brunei

Brunei is dankzij de olierijkdom een van de rijkste landen ter wereld. Het is sultanaat. Brunei is een klein land, iets groter dan de Nederlandse provincie Gelderland.  Er wonen slechts 422.678 mensen. Tweederde van de bevolking is van Maleisische afkomst. De soennitische islam is de officiële religie van het land. Er is geen alcohol te koop en je zal er ook geen nachtclubs vinden. De beste reistijd is van februari tot en met september. In de andere maanden valt vrij veel neerslag, vooral in december. In Brunei kun je betalen met de Bruneise dollar. Afhankelijk van de wisselkoers is 1 euro 1,43 Bruneise dollar. Omdat het land omringd wordt door Maleisisch en Indonesisch Borneo zullen wij Brunei aanbieden in combinatie met Borneo. 

Indonesië

Veel mensen denken bij een vakantie in Indonesië vaak aan Bali. Maar dat is niet onze favoriete bestemming. Wij zijn van mening dat je ons niet nodig hebt voor een strandvakantie op een resort. Nee geef ons maar avontuur op Komodo, Flores en Lombok! De beste reistijd is van mei tot en met november. Dan heb je de minste neerslag. In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische roepia. Voor 1 euro krijg je ongeveer 15 roepia. Handig: in Indonesië worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland en België. 

Canada

Canada is dan wel geen moslimland, het is wel een moslimvriendelijk land. Meer dan 3 procent van de Canadese bevolking is moslim. Vooral in wereldstad Toronto zijn voldoende gelegenheden voor halal restaurants. Een bezoek aan Toronto is goed te combineren met de Niagarawatervallen (Niagara Falls). De watervallen zijn heel breed en liggen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Onze favoriete regio in Canada is echter de Canadian Rockies, onderdeel van de Rocky Mountains. Met Nationaal Park Banff en Nationaal Park Jasper. Een bezoek aan de Rockies is goed te combineren met wereldstad Vancouver. De beste reistijd is april tot en met oktober. Tenzij je van sneeuw en kou houdt. In Canada wordt de Canadese dollar gebruikt om te betalen. Voor 1 euro krijg je ongeveer 1,30 dollar. In Canada heb je een type A stekker nodig.  

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is slechts 0.6 procent van de bevolking moslim. In grote steden als New York, Boston, Los Angeles en San Francisco kun je echter bij veel halal restaurants terecht. Daar selecteren wij ook onze bestemmingen op. Zo combineren we New York met Philadelphia en Washington DC. En komt er ook een reis naar San Francisco in combinatie met Lake Tahoe en Yosemite Park aan. Amerika is een enorm groot land, dus één beste reistijd is er niet. In de VS wordt de dollar gebruikt om te betalen. De dollar staat bijna gelijk aan de euro. In Amerika heb je een type A stekker nodig.